Inloggen

13-11-2017: Nimrod 2017

De Nimrod – de meesterproef van de jachthondenproeven – wordt sinds 1978 gehouden op de mooiste locaties in het land. De volgende editie zal op maandag 13 november a.s. plaatsvinden in de provincie Limburg. De locatie heeft uitstekende verbindingen met de rest van Nederland. De proeven zijn voor het publiek buitengewoon goed te volgen. De organisatie heeft daaraan speciaal aandacht besteed en gezorgd voor goede voorzieningen.

18 honden van verschillende rassen en hun voorjagers strijden om de prestigieuze Nimrod-bokaal. Om voor deelname in aanmerking te komen, moeten tijdens de jachthondenproeven tenminste twee A-diploma’s op een Meervoudige Apporteerproef zijn behaald. Een hond mag slechts eenmaal in z’n leven aan de Nimrod deelnemen. Voor iedere genomineerde hond wordt het aantal Nimrodpunten vastgesteld door de twee beste MAP-resultaten (A-niveau) op te tellen.

De Nimrod vindt dit jaar plaats op en om Landgoed Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch, gemeente Roerdalen.

Landgoed Kasteel Daelenbroeck bevindt zich op een buitengewone locatie, aan de poort van Nationaal Park De Meinweg. Kasteel Daelenbroeck is gebouwd op de grondvesten van een 14e-eeuwse burcht en kent een rijke historie. De Hoofdburcht, de Voorburcht en de Kasteelhoeve bieden elk hun eigen bijzondere eigenschappen en sfeer. De diverse proeven worden gehouden in de directe omgeving van het landgoed, in een uniek decor van weiden, bossen, heide, vennen en beekdalen.

Voor de Nimrod 2017 worden de 18 best-presterende jachthonden uitgenodigd. De namen van de 18 deelnemers, in vakjargon voorjagers genoemd, worden enkele weken voor de eindstrijd in Roerdalen bekendgemaakt.
Bron: Nimrod

Terug naar jachtagenda