• Donatiecampagne
  • Zooplus
  • Peak Sport
  • Pluto Sport
  • ‘Huiskamer’ waar jager, sportschutter en natuurliefhebber alles vinden

    Barrel and Boar in Kaatsheuvel laat buitenmensen nooit meer misgrijpen


    Vanaf nu kunnen jagers, sportschutters, vogelaars, wandelaars en andere buitenmensen kennismaken met een bijzondere winkel in Kaatsheuvel: Barrel and Boar. In een Brabantse huiskamersfeer vinden ze een rijk assortiment aan wapens, munitie en outdoor-uitrusting. En alle aandacht van bevlogen experts, die zelf al jaren thuis zijn in de jacht, de schietsport en het buitenleven. In de openingsmaand februari trakteert Barrel and Boar bovendien op worstenbroodjes, wildhapjes en speciale aanbiedingen.

    Met de opening van Barrel and Boar maakt de voormalige winkel The Gearshed een doorstart. Ondernemer Robert Bijlsma investeert in een forse uitbreiding van het assortiment. Bijlsma: “Ik ben zelf fervent jager en ik vind het belangrijk dat zo’n winkel niet verdwijnt. Sterker nog: dat de winkel een uithangbord is voor de sport en de liefde voor de natuur die jagers hebben, zeker in een tijd dat er vooral kritische geluiden zijn. De gemiddelde jager brengt elk jaar zo’n 500 tot 600 uur door in het veld. Om wild te tellen, houtwallen te onderhouden en helaas ook andermans rotzooi op te ruimen. Jagen is veel meer dan het schot alleen. Dat schot houdt populaties van reeën, herten, zwijnen en vogels op peil en zorgt dus voor een rijke biodiversiteit. Jagers zijn evenzo natuurmensen als wandelaars, vogelaars, bushcrafters en natuurminnende buitenmensen. Onze winkel is bedoeld voor allen, wij kijken uit naar de ontmoeting.”

    Van stukadoor tot tandarts
    Jos van Alebeek, de bedrijfsleider van Barrel and Boar en het aanspreekpunt voor jagers, is blij met de doorstart. “Ik heb vier jaar met heel veel plezier in de oude winkel gewerkt en ik kijk ernaar uit om de nieuwe zaak nog meer een ontmoetingsplaats te maken. Alles wat we hier verkopen, heb ik zelf in mijn handen gehad en uitgeprobeerd. Van kogel- tot hagelgeweren en van munitie tot kleding. Ik praat van jager tot jager. En dat gaan we heel laagdrempelig doen, in de gemoedelijke sfeer die Brabant eigen is.” Van Alebeek is, net als zijn schietsportcollega Gus van Helvoirt, erkenningshouder en dus erkend handelaar in wapens en munitie. Van Helvoirt: “Ik ben zelf sportschutter in de subtop en ik deel mijn liefde voor de schietsport heel graag. Anders dan veel mensen denken, is het een sport voor iedereen: van de stukadoor tot de tandarts. In de nieuwe winkel hebben we voor alle disciplines de spullen in huis: voor binnenbanen of een dynamisch parcours buiten, op korte of lange afstand en met alle denkbare handvuurwapens en schoudervuurwapens. De wapens stellen we op maat samen, we coaten ze zelfs in de gewenste kleur en repareren ze.”

    Trots en met open vizier
    Naast jagers en sportschutters komen dus ook andere buitenmensen aan hun trekken. Barrel and Boar heeft voor vogelaars, wandelaars, hikers en andere natuurliefhebbers alle kleding, schoenen, tassen, verrekijkers en overige benodigdheden. Hun aanspreekpunt is Edward van Schaik, die in Europa en ver daarbuiten alle terreinen en weersomstandigheden heeft getrotseerd. Ook Edward was al adviseur in The Gearshed. Wat dus blijft, is de ervaring en kennis van het drietal specialisten. Robert Bijlsma: “Zeker met het sterk uitgebreide assortiment willen we de komende jaren uitgroeien tot hét trefpunt voor natuurliefhebbers in de weide omgeving. Een huiskamer waar jagers, sportschutters en vogelaars gebroederlijk ervaringen uitwisselen bij een kop koffie, terwijl we ze op hun wenken bedienen. De jacht ligt tegenwoordig vaak onder vuur, maar wij laten trots en met open vizier onze betrokkenheid zien. We denken er bijvoorbeeld over bij elke aankoop van een vuurwapen een boom te planten en we steunen graag zwerfafvalacties in de omgeving.”

    Ver buiten Kaatsheuvel
    Om iedereen met de nieuwe winkel in Kaatsheuvel te laten kennismaken, trakteert Barrel and Boar in de openingsmaand februari elke dag op worstenbroodjes bij de koffie en alle donderdagen op wildhapjes uit eigen keuken. In de openingsmaand gelden ook speciale aanbiedingen. Bijlsma: “Op termijn willen we zeven dagen per week open zijn en de nieuwe website uitbreiden met een rijk gesorteerde webshop. Natuurlijk volgen we binnen de jacht- en schietsport alle laatste trends en zijn we altijd up-to-date. Daarmee bedienen we jagers, sportschutters en buitenmensen tot ver buiten Kaatsheuvel. Vanaf dag één willen we met ons vakmanschap, onze Brabantse gezelligheid en ons aanbod iedereen een reden geven om graag bij ons terug te komen.”

    Kijk op de website van Barrel and Boar voor meer informatie.


    Bron: Barrel and Boar | 06-02-2019

    Terug naar jachtnieuws
    • Aru Game Lodges
    • Stichting Jachtopleidingen Nederland
    • Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
    • Big Game Hunting Afrika
    • Bushcraftshop.nl
    • Vereniging Het Ree
    • Waidmannsheil