• Decathlon - Online Jachtwinkel
  • Jagen App
  • Avanti Sport
  • Edelherten (beheer)

    Het edelhert is een evenhoevig zoogdier uit de familie der hertachtigen. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Het edelhert komt voor in West-Europa, in Centraal-Europa, in Groot-Brittannië, op het Iberisch Schiereiland en in het zuiden van Scandinavië.

    Gewicht:
    80 - 150 kg

    Man:
    Hert

    Vrouw:
    Hinde

    Voorkomen:
    Komt in Nederland in de vrije wildbaan op de Veluwe en Oostvaardersplassen, ten dele in rasters.

    Bejagen/Beheren:
    Beheren volgens beheerplan (afschotvergunning).

    Biotoop:
    Mineraalrijke gronden, grotere bosgebieden.

    Voortplanting:
    De bronsttijd loopt ruwweg van 15 september tot 15 oktober, het hoogtepunt valt in de eerste week van oktober. Het imponeren met kracht en geluid (burlen) is een waar spektakel. Na oktober scheiden de (beslagen) hindes/smaldieren van de geweidragers en zullen in het volgende voorjaar(in mei of juni) één kalf zetten(werpen). Dat zij tot het voorjaar daarop zullen zogen.

    Bron: Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN)
    Meer weten? Volg de cursus Jacht & Faunabeheer bij SJN: www.jachtopleiding.com.

    Links naar websites over edelherten:


    • Aru Game Lodges
    • Stichting Jachtopleidingen Nederland
    • Zoobio.nl
    • Big Game Hunting Afrika
    • Bushcraftshop.nl
    • Jagen App
    • Vereniging Het Reewild
    • Waidmannsheil