• Buit 3 2019
  • Decathlon - Online Jachtwinkel
  • Jagen App
  • Fazant (jacht)

    Gewicht:
    0,9 – 1,25 kg

    Man:
    Haan

    Vrouw:
    Hen

    Voorkomen:
    Komt vrijwel overal in Nederland voor en is in ons land een veelvoorkomende broedvogel. De Nederlandse fazant is haast altijd een kruising van verschillende ondersoorten en bastaarden.

    Bejagen/Beheren:
    Haan: Bejagen van 15 oktober t/m 31 januari. Hen: Bejagen van 15 oktober t/m 31 december.

    Biotoop:
    De fazant leeft het liefst in een vochtige omgeving met de nodige dekking, afgewisseld met bouw- en grasland met lage gewassen.

    Voortplanting:
    Balts in februari-maart. Nest in hoog gras met 8 - 12 eieren (olijfbruin). Het broeden duurt gemiddeld 24 dagen.

    Bron: Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN)
    Meer weten? Volg de cursus Jacht & Faunabeheer bij SJN: www.jachtopleiding.com.

    Links naar websites over fazanten:


    • Aru Game Lodges
    • Stichting Jachtopleidingen Nederland
    • Big Game Hunting Afrika
    • Bushcraftshop.nl
    • Jagen App
    • Vereniging Het Reewild
    • Waidmannsheil