Inloggen

Fazant (jacht)

Gewicht:
0,9 – 1,25 kg

Man:
Haan

Vrouw:
Hen

Voorkomen:
Komt vrijwel overal in Nederland voor en is in ons land een veelvoorkomende broedvogel. De Nederlandse fazant is haast altijd een kruising van verschillende ondersoorten en bastaarden.

Bejagen/Beheren:
Haan: Bejagen van 15 oktober t/m 31 januari. Hen: Bejagen van 15 oktober t/m 31 december.

Biotoop:
De fazant leeft het liefst in een vochtige omgeving met de nodige dekking, afgewisseld met bouw- en grasland met lage gewassen.

Voortplanting:
Balts in februari-maart. Nest in hoog gras met 8 - 12 eieren (olijfbruin). Het broeden duurt gemiddeld 24 dagen.

Bron: Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN)
Meer weten? Volg de cursus Jacht & Faunabeheer bij SJN: www.jachtopleiding.com.

Links naar websites over fazanten: